18 Ocak 2013 Cuma

Yol Haritanızı Çizin

  GÜNÜN ÖĞÜDÜ: BİR KAĞIT ALIN,  BASİTÇE BİR HARİTA ÇİZİN VE İÇİNE GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ ÜLKELERİ YERLEŞTİRİN. BUNU HER GÜN GÖREBİLECEĞİNİZ BİR YERE ASIN VE HER SABAH ONUNLA KENDİNİZİ MOTİVE EDİN!!!

  Daha önce bir dünya haritasını önünüze alıp hayal ettiğiniz oldu mu? Ömrünüz boyunca kaç ülkeye gidebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Her sene en az 2 ülkeye seyehat etseniz bu 20 yılda 40 ülke yapar. Hiçte yadsınacak bir rakam değil bana sorarsanız.
     Ama meşguliyetleriniz var. Para çok rahat biriktirilebiliyor ama meşguliyetleriniz yakanızı bırakmıyor. Ah onlar olmasaydı siz neler yapardınız neler, dünyanın tozunu attıracak adamdınız yakanızı bir bıraksalar. Okulunuz, işiniz, patronunuz, aileniz hep size zincir vuruyorlar.
     Herşeyin farkındasınız, herşeyi biliyorsunuz da neden zincirlerinizi kıramıyorsunuz. Korkunuz işsiz kalmak mı, okuldan atılmak mı, ailenizden dışlanmak mı. Onları nasıl susturursunuz biliyor musunuz? PARA! Ailenizi refah yaşatacak paranız varsa, okulunuza yüklü bağışlar yapabiliyorsanız, geliriniz patronunuzunkinden fazlaysa, onlardan zerre kadar korkmadan dünyayı dolaşmaya başlayabilirsiniz. Ve iyi haber, bunları yapabilecek kadar zengin olmak artık senelerce çalışmayı gerektirmiyor. Düzen değişti. İşin sırrı kendi patronunuz olmakta yatıyor.
     Kendi işinizi kurun, sabredin, yılmayın, 3-5 sene çok çalışın. hatta gece gündüz uyumayın. Sonra sefasını sürmeye başlayacaksınız. Yoluna başınızı koyduğunuz, aşık olduğunuz, yapmaktan zevk aldığınız iş ne olursa olsun, eğer onun yolunda yürümeye kararlıysanız, sizi hiçbir şey yıldıramaz ve kesin sonuçlu bir zafer elde edersiniz.
     Çok gezen de değil, çok okuyan da değil; hem çok gezip hem çok okuyan hem de çok yazan bilir. Artık üçünü birden yapabilecek kapasiteye geldiğinizi düşünüyorsanız siz de çok biliyorsunuz demektir. Şimdi bu bildiklerinizle kendi işinizi kurma zamanıdır.

1 yorum: