20 Ocak 2013 Pazar

Rüyanızda Görürsünüz

     Neden uyuduğunuzu biliyorum. Çünkü sadece uyurken rüya görebiliyorsunuz. Düşünerek yatıyorsunuz ve neyi düşünüyorsanız onu rüyanızda görüyorsunuz. Sevdiğiniz kız, platonik aşkınız, o çocuk ya da terfiye ettiğinizi düşünürsünüz, maaşınıza zam aldığınızı, altınıza bir Jaguar çektiğinizi, üniversiteden mezun olduğunuzu, bir yat aldığınızı ya da zengin olduğunuzu, tatil için Maldivler'e gittiğinizi düşünürsünüz. Sonra uyur ve bunları rüyanızda görürsünüz. Sabah 7'de uyanırsınız, rüya olduğunu anlayınca uykunuz dağılmadan tekrar uykuya dalarsınız, rüyanın devamını görebilmek için. Ve böylece saatlerce uyursunuz. Ama böyle devam ederseniz anca rüyanızda görürsünüz.
     Hayatta kimler kazanır kimler hedefine ulaşır, kesin bir yargım yok, sadece tahmin edebiliyorum ama; kimler kazanamaz kimler hedefine ulaşamaz, onu çok iyi biliyorum. Evinden hiç çıkmayan, uyanmayan, yatağından kalkmayan, karamsarlık ceketini çıkarıp cesaret ceketini giymeyen, heyecan takılarını takmayan başaramaz.
     Kendini ziyan etme. Henüz çok gençsin. Neden yaşlı bir moruk gibi davranıyorsun? İçindeki ruhu göster, bize genç olduğunu kanıtla. Dışarı çık dostum, sokakta hayat var. Gülmek somurtmaktan çok daha kolay. Somurtmak için tükettiğin enerji var ya, o enerjinin canı cehenneme gitsin. Güldükçe etrafında toplanacak pozitif insanlar sana hayat enerjisi bağışlayacak. Kendine bir sebep bulacaksın. Daha refah yaşamayı hak ettiğinin farkına varacak ve harekete geçeceksin. 
     Ve artık rüyanda görmek için yattığın o uykular var ya, yok olacaklar. Uyuyamayacaksın, yatak bir diken olup sırtına batmaya başlayacak. Neden biliyor musun? Çünkü; 

 HAYALLER UYUTMAZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder