16 Ocak 2013 Çarşamba

Girişimciliğin 3G si

     Günümüz girişimcilerini incelediğimizde karşımıza çıkan bilanço şöyle: Girişimcilerin %60 gibi çok büyük bir dilimini 18-26 yaş arası gençler oluşturuyor. İyi ama nasıl oluyor da böylesine genç ve tecrübesiz gençler başarılı birer iş adamı oluyor ve milyarlar kazanıyorlar.
     Bugüne kadar yerli ve yabancı pek çok başarılı girişimcinin hayatlarını araştırdık. Gördük ki onlar başkalarının kurallarına bağlı kalmamak için kendi kurallarını oluşturdular ve insanları kendi kuralları ile oyuna davet ettiler. Çünkü kendi oluşturdukları kuralların milyonlar kazandırdığını ispat ettiler. 
     Çok iyi bir girişimci olmanız için bunu istemeniz ya da sadece hayal etmeniz yetmez. Oturduğunuz yerden birşeyleri değiştiremezsiniz. Başkalarının sizin üzerinize koyduğu yasaklardan ya da kurallardan kurtulmak istiyorsanız kendi kurallarınızı koymanız gerekecektir.
     Size bugün 3G den bahsedeceğim. Nedir bu 3G? Alışılmışın dışında telefonunuzun ekranında gördüğünüz o sembolden bambaşka birşey anlatacağım.
    
 -Gözlem
-Gelişim
-Girişim

     Bu; girişimciliğin 3 boyutlu gelişim serüvenidir. Bu; iyi bir girişimci olmak istiyorsanız size 3 tavsiyemdir.
 
1.Aşama: Gözlem
     Siz ister piyasa diyin ister pazar, farketmez, ben pazar diyorum. Pazarı çok iyi takip etmelisiniz. Peki hangi pazarı, Cuma Pazarı'nı mı? Onu bende bilmiyorum. Aslolan hangi pazar gurubuna dahil olmak istiyorsanız onu çok sıkı gözlemleyin.
     Gireceğiniz pazar ile ilgili yapacağınız gözlemler sizi kendiliğinden 2. aşamaya yani gelişime itecektir.
   
2.Aşama: Gelişim
     Siz gözlem yaparken fark edeceksiniz ki bir defter dolusu bilgiyi yutmuşsunuz. Sıra on defter dolusu bilgiyi yutmaya geldi.
     Gelişim aşaması, adından da anlaşılabileceği gibi kendinizi geliştirmekle ilgilidir. Gördüğünüz herşeyi okuyun, her platform da fikirlerinizi paylaşın. Olumsuz yorumlardan kurtulmak için tüm olumsuz yorumları okuyun. Tüm bu olumsuzluklardan bir olumlu yorum oluşturacağınızı kendiniz göreceksiniz. Karanlık bir odadan çıkmak için yapmanız gereken tek şey ufacık bir ışık bulmaktır, o ışığı bulmak içinde odanın her köşesini ince ince ararsınız. İşte durumunuz tam da bununla aynıdır. Sektör ile ilgili tüm olumsuz şeyleri okumadan o  aradığınız ufacık ışığı bulamazsınız. Bu zamanla sizi teknikte profesyonel yapacaktır.
     Gelelim sizi pratikte profesyonel yapacak 3. aşamaya...
  
 3.Aşama: Girişim
     Gözlem yaptınız, kendinizi geliştirdiniz. Kafanızda yapacağınız iş ile ilgili projeyi hazırladınız, yazdınız. Şirketiniz artık kağıt üstünde hazır halde. Girişimcilik hamleniz için herşey emrinize amade. Ama son hamlenizi yapmadan önce çok önemli belki de en önemlisi birşey var. Daha önce sizinle aynı işi yapmış , başarmış ya da başarılı olamamış projeleri inceleyin. Siz onlardan farklı olarak ne yapacaksınız tespit edin. Başarısız olanların neyde hata yaptıklarını bulun, bulun ki bunlar sizin projenizi tepeye taşısın.


    3G NİZDE BAŞARILAR DİLERİM!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder