5 Ocak 2013 Cumartesi

Hayallerinizi Besleyin


   Bazı insanlar tanıyorum;  öyle sabah kalkar giyinir evden çıkar gezer tozar eğlenir. Sen onları uzaktan gördüğünde hoşuna gider, “ne hayat yaşıyor ama, amma afili çocuk,  oh hiç derdi yok, bak sen şu teomana nasıl da rahat takılıyor.” dersin. Ama tüm bunları uzaktan görürken söylersin. Bir yaklaşırsan ibretlik hayatlarından öyle dersler çıkartırsın ki…
   Bu insanları tanımlarken en basite indirgemek gerekirse “hedeften yoksun insanlar” deriz. İçinde bulundukları geminin bir yelkeni bile yoktur, dalga nereye götürüyorsa oraya giderler. Bugün dalga onları çok güzel bir adaya sürüklemiş olabilir ama yarın bir fırtınada alabora olacakları da kesindir.
   Hadi gelin şimdi hedefi olmayan bu insanları 5 özellikte inceleyelim:
1.       Vizyon sahibi değildirler ; geleceğe dair amaçları yoktur, boş yaşarlar ve boş ölmeye mahkumdurlar.
2.       Umutsuzdurlar ; vizyonları olmadığı için gelecekteki hayallerini yapabilecekleri konusunda umutları yoktur, umutları olmadığı için harekete geçmezler. Durdukları yerden bir adım öteye gidemezler.
3.       Mutsuzdurlar ; umutları olmadığı, herhangi bir hayale gönül bağlayamadıkları için hep bir şeylerin eksikliğini hissederler içlerinde, bu yüzden mutsuz olurlar
4.       İradeleri yoktur ; Hiçbir şey için çabalamadıklarından güçleri yoktur, irade sahibi olamazlar
5.       Sahtekârlardır ; çevredeki hedef sahibi insanların çabalarını ve gelirlerini kıskandıklarından onlar gibi davranırlar ama asla onlar gibi olamazlar.
   Gelelim hedef sahibi olan insanlara. Hedef sahibi derken sadece hedefi olan değil onları gerçekleştirmek için harekete geçenlere. Bu ikinci örnek gurubumuz ise adından da anlaşılabileceği gibi topluma örnek kişilerdir. Hiçbir başarı öylece oturan insanların ağzına pişmiş armut şeklinde düşmez. Başarının yolu çalışmak, sabretmek, azmetmek, düştükçe ayağa kalkmak, sürekli denemekten geçer. Vazgeçmeyen insanlar elbette karşılığını alacaktır. Öyle adil bir Yaradanımız var ki bu dünyada sarf edilen hiçbir helal emeği karşılıksız bırakmaz. Sabancının nasıl böyle zengin olduğunu, nasıl başladığını biliyor musunuz? Kurtuluş Savaşı’ndan sonra TBMM’nin çatı tamiri ihalesini almakla başladı. Ne kadar basit bir iş düşünürseniz. Ama bugün Sabancı’nın mal varlığını hayal edebiliyor musunuz? Ben edemiyorum, etmeye de gerek yok zaten, belki bu yazıyı okuyanlardan birkaç insan 10 yıl sonra Türkiye’nin genç milyonerlerinden biri olacak, yalnızca bu yola baş koyduğunda nasıl azimli olduğunu tahmin edebiliyorum Sabancı’nın. Çünkü başarıyı deliler gibi arzulamanın nasıl bir his olduğunu sizin gibi bende biliyorum ki o zamanlar Sabancı da biliyordu. Zaten bu şekilde  hayalleri gerçek oldu. Tüm mesele gerçekten tüm kalbinle istemekte yatıyor.
   Bir hedefiniz var ama harekete geçemiyor musunuz, hayalleriniz var ama ulaşamayacak kadar uzak mı geliyor? O zaman bir konuda eksiksiniz demektir. Eksik olduğunuz konuyu size fark ettirebilirim.
   Eksik olan arzularınız arkadaşlar, tek yapmanız gereken HAYALLERİNİZİ HERGÜN BESLEMEK! Onu düşünüyorsunuz ama ertesi gün aklınıza gelmiyor, çünkü gündelik işlere kapılıyorsunuz.
   O yüzden yarın gidip hemen kendinize büyükçe bir mantar pano alın. Yatak odanıza asın tam da yatağınızın karşısındaki duvara. Her uyanışınızda ilk o panoyu görecek şekilde. Sonra o panoya hayallerinizi yapıştırın. İstediğiniz bir BMW mi, kesin istediğiniz BMW nin resmini yapıştırın. Yeni bir Iphone mi yapıştırın resmi. Ya da ilerde bir kitap mı yazmak istiyorsunuz, kitabınız için hayalinizdeki kapağı tasarlayın ve asın panonuza. Bunları her sabah kalkıp görün, öğlen gidin panonuzun karşısında oturun 10, 15 dakika hayalini kurun. Bunu sadece bir gün değil 10, 20, 50 gün hatta 3 ay 5 ay 10 ay 1 yıl sürekli tekrar edin. Böylece hayallerinizi beslemiş olacaksınız ki bilinç altınız siz farkında olmadan sizi buna koşullandırmış olacak. Sonunda o hayalinizi gerçekleştirmek için gecenizi gündüzünüze katıp emek sarf etmeye başlayacaksınız. O zaman hayalleriniz hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşecek ve size garanti veriyorum  %100 başaracaksınız.
   Unutmayın her şey gerçekten istemekte yatıyor, gerçekten istemek için HAYALLERİNİZİ BESLEYİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder